tirsdag 30. mars 2010

Sjekk påskeværet der vi er

Her kommer en liten oppdatering fra sovesal én. Trond, Kathrin og Ole Jakob har nå vært her i over en uke. Ole ligger én O'ahu-dag foran alle andre, på en enkel luftmadrass, og har rukket å bli proffsurfer og kjenning på Duke's. Dagene frem til Sigrun og Linda ankom øya tilbragte vi på Kauai, som ligger ca. 30 minutter unna med fly i retning nord-vest. Som alltid på Kauai hadde vi leid et passelig stort hus å bo i, denne gang ved navn Aloha Hawaiian Hibiscus. Eller som Hallvard presenterte det som - et shabby hostel aka Banana Bungalow.

På Kauai gikk dagene med på å se de dypeste daler, bratteste klipper, nordligste strender og rikelig med fauna. Kveldene ble ofte tilbrakt i boblebadet, mens grekeren kokkelerte og renset bassenget. Vi fikk prøvd å bodysurfe for første gang, i de store bølgene på Poipu Beach, hvor Kathrin fikk et ublidt møte med faunaen da en skilpadde med øyne så store som tinntallerkner strakte hals etter henne. Ellers fikk vi varierende møter med enorme padder (ikke skil), jungelhøns, mygg og en diger møll. I tillegg til å farte øya rundt i snasne bilder, våget vi oss ut på en båttur vi og Katrine var vel kjent med, og ble belønnet med billedskjønn natur, spinnendedelfiner og knølende hvaler. Jamført med forrige seilas var bølgene kun krusninger å regne, og folk flest måtte dermed nøye seg med å bare se middagene sine én gang. Mer oscillering skulle det bli dagen derpå da vi satte kursen mot Kipu Falls, etter utsjekk. Der kunne vi både ramle fra miniklipper og svinge oss fra lianer ut i vannet. Deretter bar det tilbake til O'ahu.

Som de margbevisste allerede vet, har de besøkende kommet tett som hagl, i den grad begrepet fortsatt gir noen mening i tropestrøk. Ikke lenge etter returen til samlingsøya, deiset Linda og Sigrun kontrollert i bakken og sluttet seg til det gode selskap. Her har dagene gått med på å surfe, være jetlaged og på North Shore-fest, slikke sol og få bølgebank i Waimea Bay, se ikke helt historisk ubetydelige militærskuter, samt snike seg opp 3922 ulovlige trappetrinn.

Selv gleder vi oss over at nok en hard skoleuke er omme, og vi kan igjen være med på moroa for fulle mugger. For å lette på hjemlengselen til de besøkende har vi besluttet å ta turen til det lokale elgtråkket, som seg hør og bør på en tirsdag, for å feire at den slitsomme skoleuken er forbi. God påske alle sammen, og gratulerer med dagen, Eirik.

5 kommentarer:

  1. Jeg kommenterer herved. Så får dere noe å kose dere med på stats`ene.

    SvarSlett
  2. Takk takk.

    Hyggelig med gratulasjoner. Virker som om dere klarer å underholde dere med påske selv i utlendighet. Litt leit at denne Ole fyren tar denne surfingen så lett og oppnår kultstatus på D.

    Regner med at Besseggen ikke får rare statusen etter att halve Norge, i hvertfall om mann teller sivinger, har trasket trappetrinn;0)

    Håper å se dere snart om ikke annet for litt stråhatt shopping;0)

    SvarSlett
  3. Eirik: Proffstatus er vel en hallvardsk måte å si at jeg kom meg opp i knestående i 10 sek før jeg tryna i skummet. Surfing er vanskelige greier!

    Takk igjen folkens for tidenes ferie! Til Tønnen og evt andre tilreisende: Det er bare å glede seg :)

    SvarSlett
  4. Takk selv, spandable tufs. Og til Eirik: stråhattshopping må være. Du vet jo hvor vi bor.

    SvarSlett

Vi liker feedback.