tirsdag 3. mars 2009

Pølsevev

Mens grillværet blåser bort ute, har vi sett oss nødt til å steke pølser innendørs for å få i oss vår ukentlige dose av den slags mat. Vi holder oss vel å merke unna de lateste pølsene i klassen, da vi ennå ikke har tydd til pølsene som ligger ferdig i brød i butikken. Så slipper man den anstrengelsen det jo er å putte pølsa i brødet på rett vis. Men der er vi altså ikke ennå. Vi liker treningen det gir oss, og puster lettet ut hver gang vi har klart å kombinere de to.

Men nok pølsesnakk. Vi gjør det så godt vi kan på skolen om dagen, uten at skolen gir noe tilbake. I dag skulle vi hatt en midtsemester-eksamen i et fag som kaller seg Information Systems. Faget går ut på hvor vidunderlig vår teknologiske verden er og kommer til å bli, og at dataer kan være et nyttig hjelpemiddel for bedrifter og den slags. Hovmod står imidlertid for fall, og teknologien tok en grusom hevn da hele klassen skulle ta eksamenen elektronisk samtidig. Vi hadde 50 minutter til rådighet, fordelt på 50 spørsmål. Med ett spørsmål på hver side, var det i minste laget når overbelastningen av serveren førte til at hver side brukte minst to minutter på å oppdateres. Dermed må vi gå ett teknologiskritt tilbake og vente til neste uke før vi kan krysse av riktige svar på papiret isteden.

Som om ikke det var nok, har vi i tillegg hatt trøbbel med noe så analogt som lås og vask. Vi har nemlig en sikkerhetslås/nøkkelknagg av typen som kan ses på bildet hengende på innsiden av dørkarmen. Denne er vi selvfølgelig veldig glade for, da den holder uvedkommende ute mens vi er inne. En dag da vi lykkelig og uvitende vendte tilbake fra en storhandel på Safeway og skulle åpne døren, bet Hallvard seg merke i at han først måtte puffe litt ekstra for å få døren på gli. Når den først gled, stoppet den etter ca. 5-10 cm. På mystisk vis hadde altså denne låseknaggen vendt seg mot oss og smekket seg selv på plass mens vi var ute. Eller så har Mons vært på ferde. Iallefall måtte vi tilkalle vaktmesteren, som heldigvis fortsatt var på jobb, og etter å ha prøvd seg med litt lirk og pirk så han ingen annen utvei enn å hente sin motordrevne baufil og kutte knaggen tvert av. Vi fikk ny på mandagen som fulgte, og dessuten fører vasken vår på kjøkkenet strøm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi liker feedback.