lørdag 19. desember 2009

Så var det jul igjen

Nå har vi unnagjort alt skolearbeid for dette semesteret. Etter å ha kjempet oss gjennom to eksamener tidligere i uken samt en beinhard presentasjon med Mr. Epleskrott og kompani i dag, er det deilig å kunne finne fram strandhåndklærne og slå følge med de besøkende på strendene rundt om på øya uten å tenke på at vi kanskje burde arbeide med et eller annet gruppearbeid. Vi har nemlig ikke holdt oss for gode for stranden, selv om vi har hatt skolearbeid å få gjort. Susanne og Eirik har benyttet muligheten til å surfe på det flateste vannet Waikiki har å by på, før vi tilbrakte resten av dagen på lesestranden hvor vi forberedte oss mentalt på sesongens siste presentasjon som varte i omlag halvannet minutt per person. Etter å ha psyket oss opp en hel dag har vi hutret oss tilbake til leiligheten og ut igjen for å spise god mat. Temperaturen har ikke vært mer enn 295.15 K et par kvelder her, og det er selvfølgelig uhørt. Vi vurderer å se oss om etter en stilongssjappe om ikke mildværet kommer snart.

Bortsett fra kuldesjokket, det nyankomne besøket og endt semester har det vært relativt rolige dager.
Det ble litt ståhei og enda bedre stemning da bagasjen til Sidsel og Eirik (som vi antar er fylt til randen med julegaver) kom til rette to dager etter at den skulle ha vært her. Tross alt finnes det verre ting som kan skje enn at bagasjen blir to døgn forsinket. Den kunne for eksempel blitt tre døgn forsinket eller ikke kommet i det hele tatt, hvorpå det siste eksempelet nok stikker av med en soleklar førsteplass på versthetsskalaen. Forøvrig beklager vi at Lohilohi til tider er seg selv lik, men dette har en sammenheng med middagsvanene vi har lagt til oss nå som besøket er på plass. I det minste venter dere ikke forgjeves.

mandag 14. desember 2009

Eddie would go

Torsdag gjorde vi oss ferdig med semesterets siste, nevneverdige presentasjon. Det er godt å bare ha eksamener igjen, så vi kan ta opp igjen bekjentskapet med lesestranda og arbeidsfrie kvelder.

Hverdagen har forsåvidt ikke bare vært preget av arbeidskvelder hittil heller, i forrige uke var vi f.eks. i år som i fjor på Scandinavian Christmas Party, hvor vi åt grøt og drakk gløgg. Middagen besto av svensk julemat, inklusiv skinke, sild og poteter. Delfinene plasket i bassenget utenfor i kulden, mens vi julet oss innendørs. Som seg hør og bør i staselig lag lot vi oss transportere i bil med avlang form, og det hele var en riktig så trivelig opplevelse.

I tillegg har vi rukket et par turer oppom nordsiden av øya siden sist. Det er sikkert en del som har fått med seg at et uvær nylig sendte avgårde noen store bølger i retning O'ahu. Tirsdag forrige uke var de store nok til å arrangere en eksklusiv surfekonkurranse til minne om Eddie Aikau, for første gang på fem år. Eddie var en sjøvant supersurfer som forsvant til havs etter et havari da han skulle padle etter hjelp for ca. 31 år siden. Konkurransen er kun for spesielt inviterte, og krever bølger på minst 6 meter i en måned for å kunne arrangeres. Denne dagen var bølgene på opptil 15 meter, og mer enn 20 000 tilskuere tok seg tid til å se på, inklusiv oss.

Vår andre North Shore- utflukt fant sted mer nylig, for ikke å si igår, hvor vi dro til huset til en annen Eddie. Dagens Lohilohi-bilde er derfra, og som man ser var det godt med folk også der. Tema var nasjonalitet, men de fleste gjestene var skandinaver uansett, så det var ikke så spennende. Det var iallefall en artig tilstelning, med unntak av sengeplass ved siden av et tyskt snorkemonster. Vi holdt ikke ut levenet, da de lavfrekvente brummelydene til og med skapte resonans i madrassen, så vi søkte tilflukt på stranden. Det var hyggelig å våkne opp av at solen sto opp, til bølgebrus, skilpadder og sandkrabber.

Nå er det bare én dag og to eksamener til vi får besøk av Sidsel og Eirik. Det blir trivelig, og vi noterer også med interesse at Torstein har tatt til vett og bestilt seg tur. Det blir bra. Forøvrig kommer Lohilohi-fasit fortere enn svint.

lørdag 5. desember 2009

Ad: Lohilohi

Som seg hør og bør er Lohilohi treg. I dag vil han ikke være på plass før klokken 10:30. Dessuten er det en del som taler for at han ikke vil komme klokken åtte i dagene som kommer. Derfor kommer han til å være på på plass ved midnattstider resten av perioden. Overført til norsk tid betyr altså dette at Lohilohi er på plass halv ti i dag, og neste luke kommer klokken elleve i morgen formiddag.

torsdag 3. desember 2009

Grå hverdag og kalenderfakta

I dag gjorde vi en fyr hoppende glad og fornøyd. Jevnlige lesere har sikkert fått med seg at vi har jobbet med å realisere drømmene til en kreativ sjonglør dette semesteret, og det er altså denne fyren det er snakk om. Vi leverte fra oss prosjektet for to uker siden, og presenterte det hele i dag. David, som han heter, har gått fra å ønske seg ekstra grunker i grunkeboka til å ville slutte på skolen, selge alt han eier og satse 100% på seier over Goliat. Vi håper bare at det ikke er falske forhåpninger vi har gitt ham.

Mens Susanne gjorde unna semesterets mest skremmende presentasjon i går, sitter Hallvard
i skrivende stund og kaster bort tiden på en eksamen som skal leveres imorgen. Etter den er unnagjort er det kun et par presentasjoner og rapporter til vi får besøk og juleferie. Det merkes på manglende fritid at vi har hatt et gruppearbeids-semester.

Vi har imidlertid fritid nok til å laste opp ett bilde om dagen og løpe litt rundt på øya og gjemme vår lille, langsomme nisse(lue). Beklager link-rot på dagens luke, det skal nå være i orden. Forøvrig minner vi om at man også i år får deltagelsespoeng, så selv om man ikke finner Lohilohi kan det lønne seg å svare for å henge med videre. For å unngå uklarhet forklarer vi like gjerne reglene her. Først og fremst går de ut på å finne Lohilohi, som det er et stort bilde av i forrige innlegg. Når man tror man har funnet ham trykker man på linken "Jeg fant Lohilohi!", fører inn svaret sitt i skjemaet i høyremargen og sender det avsted. Vi opererer med mystiske bonuser og trøstepoeng, så sliter du med falkeblikket en dag bør du allikevel ikke gi opp. Dessuten vil det bli gitt oppdateringer på bloggen om lukeåpningstidspunkt, og som mange allerede har fått med seg blir de første tre svarene belønnet. Poengene dere samler vil deretter bli oppdatert med ujevne mellomrom i en kommende statistikk-oversikt, der man kan se hvem som ligger an til å stikke av med ultrafete, sjokksmoothe Lohilohi-premier. Fasit kommer etterhvert, og samtlige luker er åpne helt til vi røper gjemmestedene. Vi kan avsløre at fasit for første luke legges ut tidligst den 5.desember. Lykke til!

tirsdag 1. desember 2009

Lohilohi

Nå har det plutselig blitt 1.desember, og vi har hatt store planer om å sette igang en julekalender også i år, men så har det seg slik at HPUs presentasjonsfokus er over middels skarpt, så vi har vært nødt til å prioritere. Det vil si at vi ikke gir etter for den enorme stemmestormen i høyremargen her som i klart flertall endte på det konservative ønsket om en Wikiwiki-reprise. Isteden må dere nøye dere med hans ekstremt langsomme og langørede bror, Lohilohi. Vi har overtalt ham til å gjøre en innsats for å holde konseptet nogenlunde likt, men siden han er så treg som så, får det konsekvenser. De som er rever på "Finn Willy", "Hitta Hubert", "Finn Holger" eller den mer internasjonale versjonen "Where's Waldo" kan allikevel glede seg. Lohilohi kjører samme stil, og dukker opp på de utroligste steder hver Hawaiimorgen ca. 08:00 frem til julaften.

Desember kom som julekvelden på kjerringa, men for et par uker siden fikk vi et par hyggelige overraskelser i posten som minnet oss på at det faktisk blir jul selv om sola skinner hver dag. Tantene Inger Johanne og Elisabeth tenker på oss helt der hjemme fra, og sendte oss en hyggelig julehilsen. Så nå har vi pyntet til jul. I tillegg trodde Julie vi hadde bursdag begge to, og sammen med en pakke til hver fant vi både julemarsipan og diverse sjokoladeplater. Vi har selvfølgelig spart og gledet oss til vi kan sette oss ned og nyte en pølse hver til Nissene på Låven. Det blir nok først på onsdag, da vi er ett skritt nærmere en velfortjent juleferie.

Av annet nytt kan det nevnes at vi feiret torsdagen med å være takknemlige hos Eddie&Co på North Shore, med saftige kalkuner, skinker og bugnende tilbehør som seg hør og bør. Boller og vestlandslefser gikk ned på høykant hos både amerikanere og nordboere. Vi rakk også å få med oss en surfekonkurranse på vei hjem. Ellers vil vi gjerne gratulere Master Eirik med vel overstått. Nå gjenstår det bare å glede seg til reisen. Eirik og Sidsel kommer nemlig en svipp til Hawaii i julen i år som i fjor. I mellomtiden leker Pablo mest sannsynlig med Kathrin og Trond.