mandag 14. desember 2009

Eddie would go

Torsdag gjorde vi oss ferdig med semesterets siste, nevneverdige presentasjon. Det er godt å bare ha eksamener igjen, så vi kan ta opp igjen bekjentskapet med lesestranda og arbeidsfrie kvelder.

Hverdagen har forsåvidt ikke bare vært preget av arbeidskvelder hittil heller, i forrige uke var vi f.eks. i år som i fjor på Scandinavian Christmas Party, hvor vi åt grøt og drakk gløgg. Middagen besto av svensk julemat, inklusiv skinke, sild og poteter. Delfinene plasket i bassenget utenfor i kulden, mens vi julet oss innendørs. Som seg hør og bør i staselig lag lot vi oss transportere i bil med avlang form, og det hele var en riktig så trivelig opplevelse.

I tillegg har vi rukket et par turer oppom nordsiden av øya siden sist. Det er sikkert en del som har fått med seg at et uvær nylig sendte avgårde noen store bølger i retning O'ahu. Tirsdag forrige uke var de store nok til å arrangere en eksklusiv surfekonkurranse til minne om Eddie Aikau, for første gang på fem år. Eddie var en sjøvant supersurfer som forsvant til havs etter et havari da han skulle padle etter hjelp for ca. 31 år siden. Konkurransen er kun for spesielt inviterte, og krever bølger på minst 6 meter i en måned for å kunne arrangeres. Denne dagen var bølgene på opptil 15 meter, og mer enn 20 000 tilskuere tok seg tid til å se på, inklusiv oss.

Vår andre North Shore- utflukt fant sted mer nylig, for ikke å si igår, hvor vi dro til huset til en annen Eddie. Dagens Lohilohi-bilde er derfra, og som man ser var det godt med folk også der. Tema var nasjonalitet, men de fleste gjestene var skandinaver uansett, så det var ikke så spennende. Det var iallefall en artig tilstelning, med unntak av sengeplass ved siden av et tyskt snorkemonster. Vi holdt ikke ut levenet, da de lavfrekvente brummelydene til og med skapte resonans i madrassen, så vi søkte tilflukt på stranden. Det var hyggelig å våkne opp av at solen sto opp, til bølgebrus, skilpadder og sandkrabber.

Nå er det bare én dag og to eksamener til vi får besøk av Sidsel og Eirik. Det blir trivelig, og vi noterer også med interesse at Torstein har tatt til vett og bestilt seg tur. Det blir bra. Forøvrig kommer Lohilohi-fasit fortere enn svint.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi liker feedback.