fredag 3. oktober 2008

Rock i synagogen

Puh, endelig ferdig med første innlevering. Etter å ha kjempet oss gjennom 5 sider etikk med dobbel linjeavstand er det deilig å ta en velfortjent helg. Vi har gitt Ivar en ny filmsjanse og kom nettopp tilbake fra en godkjent komedie. Get Smart heter den. Men vi har fått tid til litt annet innimellom all etikken og filmseinga også.

Forrige rapport var vi så fornøyde med at Per ikke så noen annen utvei enn å fylle år. Danskene hadde blåst igang surprise-party med banner og 23 lys på en kake som kunne glidd rett inn på ethvert rekalas (fargemessig altså). Riktignok ble surprise-aspektet overført fra Per til gjestene da han overrasket alle med å komme for tidlig hjem fra skolen. Men trivelig ble det, og det hele ble avsluttet mens vi hygget oss med noen Bippe-klassikere. Og vi har hatt mer moro som wannabe dansker. På lørdag braket det løs med tailgate (grilling på parkeringsplass) og amerikansk fotball med Danish Dynamite, den danske 'linjeforeninga', på Aloha Stadium. Artig også det, selv om dansk som tidligere nevnt og allment kjent er tett inntil umulig å forstå. Til tross for dette har vi funnet noen uttrykk på norsk som danskene later til å more seg over. Frustrerte fruer, hybelkanin og Bippe stankelbein er visst blant de festligste. Og dette kommer fra folk som griner når de ler og kaller sine egne hybelkaniner for nullermænd, rompa for numfsen, Langbein for Fedtmule og tyrkisk pepper for sort svin.

Ellers har vi fullført de obligatoriske dykkene våre, og nå mangler bare teoriprøven før lappen er i boks. Det siste dykket foregikk uten dramatikk og skilpadder, men vi fikk se en rokke, noen kule kulefisk, en lodden fløyelspølse og mange helt ordinære akvariefisk. På land har det gått i skole, litt volley og ellers glade dager. Tidlig opp og sent til sengs, og busseventyrene fortsetter. Her om dagen ble vi oppsøkt av en pussig skrue med altfor lite hode i forhold til kropp. Han deiset ned på et sete i nærheten og beskylte oss for å være dansker (kanskje har vi lagt om dialekten mer enn vi tror). Deretter begynte han å trekke frem alskens fremmed valuta fra lommeboka, og plutselig stod Sus med nevene fulle av penger fra Jordan og Israel mens hun lirte av seg høflighetsfraser og sa de så fine ut.

Denne uken ble Moose's byttet ut med Lava Rock fordi militæret hadde inntatt byen og presset prisene i været. I morgen er det First Friday i downtown, det skal visst være morsomt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi liker feedback.